Víctimes santboianes de l’Holocaust

Diumenge 26 de gener. Plaça de Mercè Rodoreda.

12.30h.

Acte d’homenatge a les víctimes santboianes del nazisme amb motiu de la commemoració del Dia Internacional en memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

Cal recordar que dins de les categories de classificació dels presoners en camps de concentració de l’Alemanya nazi, el triangle negre invertit (▼) estava reservat a tots els que eren considerats antisocials com discapacitats, vagabunds, gitanos, alguns anarquistes i algunes dones que es considerava que eren una amenaça per als valors de la família nazi. (Wikidepia)

26 gener 2020. Homenatge a les víctimes santboianes de l’Holocaust.

Durant l’acte es descobrirà una placa, rèplica de l’actual que està molt deteriorada. A la plaça Mercè Rodoreda, s’encendrà un ciri en record de les víctimes. S’interpretarà El cant dels ocells al violoncel.

El text de la placa recull els noms de les persones vinculades a Sant Boi que van ser represaliades als camps de concentració nazis durant la II Guerra Mundial.

L’acte comptarà amb Madrona Sabat, filla del regidor de Sant Boi durant la República Antoni Sabat,  el president de l’associació Amical Mauthausen, Enric Garriga; el president del col·lectiu LGTBI Sant Boi en Positiu, Iván Herrador, i representants  de col·lectius del poble gitano i de persones amb malalties mentals.

Agenda sb.info

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s