24 GENER: Dia Internacional de l’Educació

L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 2018 un dia per subratllar al calendari la importància de l’educació en la construcció de societats més justes, més democràtiques i igualitàries.

La commemoració del dia 24 de gener neix amb l’objectiu de celebrar el paper de l’educació en la pau i el desenvolupament.

24 gener. Dia internacional de l’educació

L’educació inclusiva i de qualitat és un dret humà fonamental, essencial per a la realització de tots els altres drets, i així es reconeix en l’article 28 de la Convenció dels Drets de l’Infant. És també un dels principals objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, que adverteix que, sense l’accés al dret a l’educació, és impossible que les societats prosperin.

La FAPAC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya) explica al seu web que “apostar per l’educació inclusiva vol dir, alhora, treballar per una educació crítica, democràtica i innovadora, i suposa reconèixer el dret fonamental a l’educació sota el precepte d’igualtat, equitat i no discriminació, entenent la diferència com a font d’aprenentatge i creixement social.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s