Butlletí del CID, Núm. 34

Ja hem editat el Butlletí del CID del mes de desembre. Aquest número 34 recorda la importància de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es celebra el 3 de desembre i que hem tractat llargament al nostre blog durant aquests dies.

Dia de la discapacitat en Blog del CID

Us oferim prèvia de l’acte que tindrà lloc dilluns 20 de gener de 2020, a les 18.00h, a la nostra biblioteca. El Centre d’Educació Especialitzada Balmes 1 celebrarà els seus 50 anys de treball convidant l’Alícia Kopf, autora de Germà de gel per conversar sobre la seva novel·la i la seva condició de familiar d’una persona autista. L’acte s’adreça a famílies i professionals de la xarxa educativa i de salut mental i finalitzarà amb un petit refrigeri per facilitar el contacte més distès entre els assistents.

Com és habitual tenim novetats de pel·lícules: Contemplación, que descriu des d’una perspectiva íntima l’experiència d’haver perdut la visió i la inicial incapacitat per acceptar-ho. També us oferim un film que toca l’experiència de l’autisme des de Larga vida y prosperidad.

Trobareu una llarga bibliografia sobre la diversitat funcional intel·lecutal relacionada amb l’autisme i l’espectre a la guia d’aquest mes. On destaquen els relats personals de tres dones: 1 fill inesperat i 1 sofà : la vida amb #josepvalent, de Gemma Vilanova, El Autismo entre mi hijo y yo : sintiendo en voz alta, d’Eva Busquets i Te dibujaré una armadura : la historia neuroatípica de Otto, de Viviana Fernández-Pico.

La guia inclou notícia de manuals i estudis en neuropsicología.

No volem deixar d’esmentar les novetats en llibres de lectura fàcil, una opció magnífica per a les persones que s’apropen a la lectura. Ara que estem a prop del solstici d’hivern i de dies de celebració, aquestes lectures sempre són una bona opció de regal.

Recomanacions Lectura fàcil

Podeu consultar el butlletí complet en aquest enllaç: Butlletí del CID N. 34

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s