Participació a les eleccions 10N

DINCAT ha fet arribar un comunicat a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), demanant que es traslladi als Ajuntaments del país la seva capacitat per afavorir la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en tots els processos electorals.

Dincat és una federació que agrupa 300 entitats socials que ofereixen suports a les persones amb discapacitat intel·lectual.

També ha fet arribar aquesta setmana una carta al Conseller Alfred Bosch, com a responsable del departament encarregat de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals. Aquesta carta insta al Govern de la Generalitat a adaptar a lectura fàcil un manual elaborat per Plena Inclusión, on s’explica de forma accessible per a les persones amb dificultats de comprensió, què és una mesa electoral, quines persones la conformen, quines són les funcions a desenvolupar, els drets de les persones que la integren, el material necessari i les tasques a desenvolupar.

Vot 10N

Fruit de la reforma de la llei del règim electora, les eleccions dels 28 d’abril de 2019 van ser les primeres en què les persones amb discapacitat intel·lectual van poder exercir el seu dret a vot. A Catalunya van poder votar més de 11.300 persones, que tornen a estar convocades per al proper 10 de novembre.

Aquí podeu consultar una guia d’accessibilitat cognitiva i un document amb consells per a interventors i apoderats, realitzats per aquesta federació.

Font consultada: Diari de la discapacitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s