Beneficis de l’activitat física

La Sociedad Española de Neurología recomana realitzar activitat física com a part de la terapèutica de gran part de les malalties neurològiques. Alguns estudis han demostrat, entre les múltiples bondats de realitzar exercici, la seva funció protectora enfront de malalties neurodegeneratives o cerebrovasculars, fins al punt de suposar un retard de 10 o més anys en l’aparició de les primeres manifestacions clíniques.
L’exercici regular i l’activitat física no només promouen la salut cerebral i general en el més ampli sentit del terme, sinó que també han de formar part de molts programes de rehabilitació i neurorehabilitació.

abc_discapacidad


En pacients amb esclerosi múltiple, l’activitat física produeix una millora en gairebé tots els paràmetres clínics estudiats, sobretot en la velocitat de la marxa, la fatigabilitat i l’espasticitat.

L’activitat física també es considera molt favorable en els pacients amb migranya. De fet, es proposa com un dels pilars del tractament preventiu no farmacològic, ja que l’activitat física ha demostrat tenir una funció analgèsica tant a curt com a llarg termini. Els exercicis que impliquen la musculatura cervical i de les espatlles semblen ser els més eficaços.

En relació a la malaltia de Parkinson, l’activitat física ha demostrat no només la millora dels símptomes motors i no motors, sinó que podria modificar la supervivència i la progressió de la malaltia. S’han demostrat beneficis amb exercicis molt diversos, com ball, ioga, tai-txi, exercici aeròbic o de resistència, amb millora de la velocitat de la marxa i l’equilibri postural.

Font consultada: DiscapNet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s