Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Tornem a reivindicar la data del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, per recordar que al món hi ha més de mil milions de persones que tenen algun tipus de discapacitat, formant així, la minoria més gran del món. Aquesta immensa minoria és la més vulnerable, la que pateix més discriminació, la que té major risc d’exclusió laboral, la que té pitjor accés a l’educació i la més dependent.

Lluitar contra la ignorància de la població general, visibilitzar i donar a conèixer la vida de les persones amb discapacitat, pot ajudar a posar fi a la discriminació i l’estigma.

Una societat inclusiva és aquella que suprimeix les barreres físiques i mentals i reconeix les persones amb discapacitat com a ciutadans de ple dret i mateixa vàlua.

La convenció de drets de les Persones amb Discapacitat, reconeix l’accessibilitat i la inclusió com uns drets fonamentals de les persones amb discapacitat. Aquests drets han de poder facilitar una vida independent a totes les persones i els hi ha de permetre participar de forma activa en la societat.

L’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible, promou la inclusió social, econòmica i política de tothom. El compromís de no deixar fora ningú, implica l’aplicació de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitats, en tots els àmbits i per part de tots els països. La veu de les persones amb discapacitats s’ha d’incloure en les  agendes i en les polítiques nacionals per poder assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Més informació:

Nacions Unides

 

One response to “Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s