Dia internacional de la distròfia muscular de Duchenne i Becker, 7 de setembre

La Federació ASEM i ASEM Catalunya celebren el pròxim 7 de setembre el Dia Mundial de conscienciació de la distròfia muscular de Duchenne i la distròfia muscular de Becker. Aquestes són dues malalties de degeneració neuromuscular que apareix a la infància.

La distròfia muscular de Duchenne (DMD), malaltia neuromuscular degenerativa, és d’origen genètic, i té com a característica una debilitat progressiva dels músculs motors, i la pèrdua de la capacitat de caminar. Afecta el sexe masculí, i es calcula que es detecta en 1 de cada 3.500 naixements. La malaltia apareix a la infància, per això a la vida adulta la malaltia ha pogut avançar, causant en la persona un diagnòstic greu, en patir deteriorament dels músculs i òrgans vitals com el cor i els pulmons.

La distròfia muscular de Becker, té una simptomatologia similar a la Duchenne, però amb una progressió de la malaltia més lenta, el que fa allargar l’esperança de vida. Es calcula que hi ha entre 3 i 6 nens de cada 100.000 que desenvolupen aquesta malaltia degenerativa de Becker.

Els governs, els professionals de la sanitat, les entitats i la societat, cal que prenguin consciència de les necessitats que les famílies, amb un fill afectat, poden tenir. Des de les entitats i associacions es treballa per ajudar que la seva veu sigui escoltada.

Podeu trobar més informació en:

Dia internacional en Asem Espanya

Asem Catalunya

Duchenne Parent Project Spain

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s