Art urbà contra els estereotips en salut mental.

Del 3 al 10 de juliol 30 joves europeus i 10 de Sant Boi treballaran plegats en un projecte vinculat a la creació artística a l’espai públic com a eina d’inclusió i participació social. Es tracta d’un intercanvi anomenat ARTaboo en el marc el projecte europeu Erasmus+. Al llarg d’aquests dies, els i les joves realitzaran la intervenció “Taboos & Stereotypes” a una paret exterior del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

El projecte compta amb la participació de joves artistes de les entitats st.YES, d’Holanda; Artmongers, d’Anglaterra; Kungsbacka SkateHall, de Suècia i una desena de joves artistes santboians. El mural final del treball es presentarà el dia 9 de juliol, a la tarda. 36113484_242801686529432_5571294128827793408_n2

La intervenció artística que realitzen se centra en la inclusió social, més concretament en la visibilització de la salut mental fora dels esteriotips i l’estigma que encara l’acompanya. Així mateix, l’intercanvi també vol lluitar contra els prejudicis que hi ha contra l’art urbà.

Durant l’estada a la nostra ciutat els i les joves gaudiran d’un programa d’activitats que combina sessions pedagògiques i accions de complicitat amb els veïns i les veïnes i amb les persones usuàries del centre de salut mental. Els treballs es podran seguir a través de fotografies i vídeos per Internet i les xarxes socials amb l’etiqueta #ARTaboo.

Més informació a:

Cultura. Revista del Departament de Cultura

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s