Maternitat i salut mental

La maternitat és un pas important en les famílies, però ser mare pot comportar un estrès emocional impactant que pot causar greus problemes en la vida normal de les dones.

Amb el compromís de donar suport i ajudar les dones i les famílies que ho necessiten, existeixen les unitats de teràpia perinatal dels hospitals i la Societat Marcé  Espanyola per la Salut Mental Perinatal (MARES).

MARES és una associació que estudia la prevenció i el tractament dels trastorns mentals vinculats a l’embaràs, el part i el postpart.  Amb l’objectiu de promoure, facilitar i fomentar els coneixements científics sobre la salut mental perinatal de les dones, i també dels fills i de llurs parelles, per tal de garantir la comprensió i preservar la salut perinatal.

L’entitat celebra periòdicament jornades i trobades d’experts i de pacients sota el tema de la salut mental perinatal: trastorns emocionals, diagnòstic i tractament psicològic.

Així el pròxim 18 de maig tindrà lloc la VII Jornada de Salut Mental  Perinatal, celebració anual, en què participen experts nacionals i internacionals. La jornada també es podrà seguir en streaming. Trobareu més informació en aquest enllaç

Dia mundial de la salut mental materna. És una iniciativa de diferents països perquè es reconegui un dia mundial per l’atenció de la salut mental perinatal i es creï consciència de la importància de la investigació i de les ajudes necessàries. La petició es va formular l’any 2016 i, encara que no està reconeguda oficialment, en molts països se celebra aquesta diada, el primer dimecres del mes de maig.

En aquest enllaç podeu signar la petició pel reconeixement del Dia Mundial de la Salut Mental Materna.

Més informació sobre mares i salut mental:

Societat Marcè Espanyola Mares

Instituto Europeo de Salut Mental Perinatal

Notícia a Social.cat sobre la salut perinatal

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s