Dia Internacional de l’Implant Coclear, 25 de febrer

Un implant coclear és un dispositiu electrònic que s’implanta per cirurgia a l’ós que envolta la còclea, l’oïda interna i que envia senyals de l’exterior al cervell per tal de percebre sons i ajudar a processar el llenguatge.
Aquesta tècnica, que ha canviat la vida a moltes persones sordes, no restableixen l’audició total i normal.

Els implants coclears es poden implantar en adults i en nens, però existeix un protocol per saber si una persona és o no susceptible de poder sotmetre’s a aquesta cirurgia.

El primer implant coclear es va dur a terme el 25 de febrer de 1957. És per això que s’ha escollit la data del 25 de febrer com a dia internacional per la seva celebració.

La Federació d’Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya, aquest 2018 ha realitzat un manifest sota el lema “Sense límit gràcies a l’implant coclear”, en el que exposen les dificultats en què es troben algunes persones, candidates a ser portadores d’un implant, a causa de la falta d’ajudes mèdiques i tècniques. Per això la federació reclama als representants polítics que compleixin amb les promeses fetes al col·lectiu i que es tingui en compte que els beneficis obtinguts pels implantats coclears redunden en la comunitat en general.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s