18 de febrer, Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger

El 18 de febrer se celebra arreu el Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger per conscienciar al món de les dificultats que aquesta síndrome comporta a qui la pateix.

Com cada any les entitats i associacions implicades han programat diferents activitats al voltant del 18 de febrer per cridar l’atenció i demanar ajuda i comprensió cap a les persones que es veuen afectades.

La síndrome d’Asperger  porta el nom del doctor Hans Asperger, qui va descriure la síndrome per primer cop l’any 1943. Des de l’any 2006, que es va declarar el dia internacional, es va celebrant aquesta efemèride.

Enguany la festivitat estarà marcada per la decisió d’aixoplugar l’Asperger dins dels Trastorns de l’Espectre de l’Autisme.  Amb la sortida del DSM-V es va anunciar la desaparició del diagnòstic de l’Asperger  com a trastorn independent. Ara també la nova versió de la Classificació Internacional de les malalties, que arriba a l’11a edició, la CIE-11 també la suprimeix  de la seva llista, la qual cosa comporta la desaparició oficial de la Síndrome d’Asperger.

Per saber més sobre aquest tema podeu consultar els enllaços següents:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s