Art i bogeria

El passat 10 de gener es va emetre per TV3  dins el programa This is art, que condueix en Ramon Gener, un capítol molt interessant sobre l’art i la bogeria.

This is art, transmet diferents aspectes de l’art i comunica emocions i sensacions que tothom pot experimentar a través de la contemplació de l’art.

En aquesta ocasió el capítol titulat “Bogeria” feia un repàs a diferents interpretacions de la bogeria a través de pintors i músics, com van viure i van expressar els seus sentiments i patiments artistes com Vicent Van Gogh, Robert Schumann, Camille Claudel, Virginia Woolf, Yayoi Kusama… entre altres.

D’aquests artistes en podeu trobar informació a la Xarxa de Biblioteques Municipals si en voleu tenir més coneixement.

El programa va tenir els testimonis de primera mà de persones afectades amb algun trastorn mental dels col·lectius Radio La Colifata i Radio Nikosia, a més d’interessants aportacions del psiquiatre Jorge L. Tizón.

Es va destacar una petita entrevista fictícia, amb imatges d’arxiu,  amb la doctora brasilera Nise Da Silveira, pionera en el tractament de les teràpies ocupacionals i de tallers d’art per ajudar els pacients en la seva recuperació i contrària als tractaments agressius que s’imposaven en els anys cinquanta.

Si no heu pogut veure el programa, encara ho podeu fer, a través de TV3 a la carta, clicant en aquest enllaç.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s