#YoAmoLecturaFacil

Els llibres de lectura fàcil són una eina magnífica per fomentar la lectura entre persones que encara no tenen l’hàbit de la lectura.

Els llibres de lectura fàcil són útils per a persones que tenen dificultats lectores provisionals, com per exemple: persones immigrants que encara no coneixen bé la llengua, per a persones que no han tingut hàbit lector, per a persones que han tingut una escolarització deficient…

La lectura fàcil és de gran ajuda a persones amb dificultats lectores permanents, com per exemple: a persones amb trastorns de l’aprenentatge, a persones amb diversitat funcional, a persones amb problemes de senilitat…

 

Accedir a la lectura i a la informació és un dret i una necessitat social.

Llegir és un plaer que permet compartir idees, pensaments, experiències, vides…

Als participants del nostre club de lectura fàcil els hi hem preguntat per què els hi agrada venir al club a llegir i tots han coincidit: perquè els hi agrada aprendre i fer amics, i perquè es diverteixen.

Així per celebrar el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, hem fet un petit vídeo on els nostres participants expliquen la seva experiència lectora. El podeu veure clicant aquí.

Vosaltres també podeu participar: feu-vos una fotografia o un petit vídeo amb un cartell amb el lema #YoAmoLecturaFacil i compartiu-lo a les xarxes socials amb el hastag #YoAmoLecturaFacil.

Amb aquest gest volem donar valor a la lectura fàcil, un format de lectura molt útil per a les persones amb diversitat funcional.

L’Associació de Lectura Fàcil és una entitat sense ànim de lucre que treballa per fer accessible la lectura, la cultura i la informació a tothom, amb especial atenció a les persones amb dificultats lectores. Des de l’any 2011 l’entitat realitza un concurs de bones pràctiques en lectura fàcil i lliura els premis de lectura fàcil i bones pràctiques als guanyadors en un acte de celebració.

El pròxim 12 de desembre tindrà lloc el lliurament dels premis del 2017. L’acte es celebrarà al Museu Marítim de Barcelona  (Av. de les Drassanes s/n – Barcelona), de 9.30h a 14.00h al Museu Marítim de Barcelona. L’acte inclou un taller gratuït sobre com crear i dinamitzar un club de Lectura Fàcil. L’activitat és de lliure accés però cal fer inscripció. 

Podeu trobar més informació i fer la inscripció clicant aquí

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s