El silenci del Jonc, 14 de desembre a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

El pròxim dia 14 de desembre a les 18:30 h es realitzarà la projecció i posterior col·loqui del documental El silenci del Jonc, a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Amb aquesta activitat donarem per finalitzades les activitats de celebració del desè aniversari del CID.

Aquest cinefòrum forma part també de la VI edició del Cinefòrum Salut Mental que celebra cada any l’Associació Equilibri.

El silenci del Jonc és una idea original de Susana Barranco, mare del Jonc, directora i productora de documentals socials, que també ha realitzat el guió, la producció i la direcció d’aquest film.

El documental, realitzat l’any 2013,  ha tingut el suport de l’Associació Mousiké i va ser estrenat a la Filmoteca de Catalunya i projectat a diversos cinemes de Catalunya. Va obtenir el Premi Civisme de la Generalitat de Catalunya com a millor mitjà audiovisual i de comunicació, l’any 2014. També va participar en el festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona i va ser seleccionat pel NY Disabilities Film Festival.

El silenci del Jonc, dona veu a diferents persones de diferents edats que tenen discapacitat intel·lectual. Ells són els protagonistes absoluts i deixen contemplar a l’espectador com és la seva vida, en el dia a dia. Els seus testimonis es reforcen amb entrevistes a professionals especialistes en la discapacitat intel·lectual que aporten el seu punt de vista i els seus coneixements científics. En el documental han col·laborat diversos artistes que han plasmat, a través del  llenguatge artístic de cadascú, la seva visió del món i de la diferència. Artistes com la ballarina Sol Picó, l’actor Ferran Carvajal, el pallasso Jango Edwards, l’escriptor Rafael Argullol i els grups de música Fundació Tony Manero i Vetusta Morla, intervenen per reflexionar sobre l’art i la diversitat.

L’estructura del documental es basa en la conjugació de diferents llenguatges i discursos: el teòric, el vivencial i l’artístic, amb l’objectiu de repensar la diferència, amb el convenciment que l’art pot ser una via perquè la diferència deixi de ser diferència.

La projecció és a càrrec de l’Associació Teatral Mousiké.

Intervindran: Núria Badia tallerista de Mousiké i Roser Villarejo presidenta de l’Associació Equilibri que obrirà el debat.

Acte de celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Acte de cloenda de les activitats del 10è Aniversari del CID, Centre d’Informació de la Discapacitat.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s