Butlletí del Cid, núm. 25

Ja teniu disponible el darrer número del Butlletí del CID, i ja sumem 25!!!

En aquest número dediquem un especial al desè aniversari del Centre d’Informació de la Discapacitat destacant les activitats que hem preparat per a la celebració. Us anirem informant detalladament de cadascuna d’elles, però ja podeu prendre nota perquè comptem amb col·laboracions molt interessants d’autors i d’entitats santboianes que han volgut participar en la celebració de l’aniversari, per la qual cosa els hi estem molt agraïts.

L’apartat de novetats bibliogràfiques està ocupat per obres sobre la salut mental, ja que com sabeu, el 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, i hem volgut destacar els últims llibres que hem adquirit sobre aquesta temàtica en tota la seva amplitud. En total són 22 llibres entre els qual trobareu:

  • La arquitectura de la psiquiatria, de Manuel Valdes Miyar, premi Stacatto d’Assaig en Psiquiatria, 2016
  • Enfermedad mental y psicologia, de Michel Foucault. Un llibre inèdit a Espanya i que ésn presenta com la versió definitiva i actualitzada del llibre de 1954 del mateix autor, Enfermedad mental y psicolanálisis.
  • Los tres Cristos de Ypsilanti, del psiquiatre Milton Rokeach, basada en la seva experiència en el tractament de tres pacients en el manicomi de Michigan, l’any 1959.
  • Arte y salud mental, ¿existen terapias artísticas?, de José Guimón Ugartechea, psiquiatre basc de projecció internacional mort el desembre de 2016,  una obra que analitza la relació entre creativitat i malaltia mental i l’eficàcia o no de teràpies artístiques.

I entre les novetats en DVD us recomanem

  • El faro de las orcas. Una pel·lícula amb Maribel Verdú, rodada a la Patagònia argentina, que explica la història real d’una mare a la cerca dels estímuls que poden millorar la vida del seu fill amb autisme
  • La historia de Jan. Un documental sobre el dia a dia d’en Jan, un nen amb la síndrome de Down.

 

Consulteu i descarregueu el butlletí clicant aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s