Sumant Capacitats, Núm. 11

Tornem a tenir aquí un nou número del butlletí electrònic Sumant Capacitats, que elabora la Unitat d’Inclusió Social i Igualtat.

Aquesta edició, que arriba al número 11, està dedicada especialment al tema de gènere i discapacitat, i es fa un especial èmfasi en els desavantatges que encara pateixen les dones amb discapacitat. Tot i les polítiques d’inclusió i contra la discriminació, les dones amb discapacitats tenen un major risc de patir discriminació laboral, i les fa especialment vulnerables per sofrir la violència masclista.

Des de les administracions, les entitats i les associacions es fan esforços per lluitar contra les desigualtats però encara queda molt camí per recórrer, i es coincideix a dir que el moviment associatiu té molta força i és la clau per reivindicar nous models inclusius.

L’espai de l’entrevista l’ocupa Carme Riu i Pascual, fundadora i presidenta de l‘Associació de Dones no Estàndards, amb una llarga experiència en el tema de la dona i la discapacitat. A més de la seva trajectòria al món associatiu, la Carme fou la primera catalana a guanyar dues medalles de plata en els Jocs Paralímpics de Tel-Aviv, l’any 1968 en les proves de 50 m lliure i 50 m braça de la classe S3.

Per finalitzar recordem que al Centre d’Informació de la Discapacitat podreu consultar informes, manuals, i altres documents sobre dones i discapacitat.

Podeu consultar el butlletí clicant aquí.

Notícies al blog del CID sobre Dones i discapacitat:

Documents sobre “dona i discapacitat” a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s