Desè aniversari del CID

Aquest 2017 celebrem els deu anys de posada en marxa del Centre d’Informació de la Discapacitat (CID) de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

El centre va néixer per l’interès i sensibilitat de la Biblioteca i de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat per les persones amb diversitat funcional, complint així  amb l’objectiu bibliotecari de donar servei a tota la població i impulsar la igualtat d’oportunitats d’accés als serveis d’informació, formació i oci, per tal de fomentar la cohesió i la inclusió social.

El centre de documentació especialitzat en tot tipus de discapacitat, es va crear amb la voluntat de seleccionar, adquirir, catalogar i fer accessible un fons especialitzat en aquesta matèria, quan encara no hi havia gaire literatura divulgativa sobre el tema i la que existia en moltes ocasions era de difícil accés públic.

Des de llavors, el centre ha crescut i s’ha nodrit a través de compres directes, subvencionades per l’Ajuntament de Sant Boi, per la Diputació de Barcelona, i donacions d’entitats.

En la memòria, que podeu consultar clicant aquí, hem volgut reflectir l’evolució del CID, explicant quina és la missió i quins són els objectius, l’evolució del fons amb dades estadístiques, el préstec de documents, les activitats realitzades, la difusió externa, i la participació com a CID en cursos, jornades i publicacions sobre el tema de la diversitat funcional.

Amb motiu d’aquest aniversari, entre el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre) i el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre) estem preparant un calendari d’activitats especials per celebrar aquest desè aniversari.

Us convidem a participar-hi i us mantindrem informats a través d’aquest blog, de les xarxes socials de la biblioteca, i altres canals habituals.

2 responses to “Desè aniversari del CID

  1. Retroenllaç: 1r Concurs de poesia “Perfecto esperpento” contra l’estigma de la salut mental | Centre d'Informació de la Discapacitat (CID)·

  2. Retroenllaç: Passanties Internacionals del Programa Iberoamericà de Biblioteques Públiques | Biblioteques de Sant Boi de Llobregat·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s