21 de març dia mundial de la síndrome de Down

Com cada any recordem que el pròxim 21 de maç és el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Aquesta data fou designada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el desembre del 2011.

El lema escollit aquest any és  #MiVozMiComunidad. “Habilitar les persones amb síndrome de Down per tal que es puguin expressar, que siguin escoltats i que puguin influir en les polítiques i les accions dels governs, per obtenir la plena inclusió en la comunitat. ”

Amb aquesta celebració es pretén augmentar la consciència pública sobre les persones amb diversitat intel·lectual, recordar la dignitat, la vàlua i la contribució que tenen com a promotors del benestar i de la diversitat a les seves comunitats. També es vol posar en relleu la importància de l’autonomia personal i la independència individual, i sobretot, la llibertat de prendre decisions per si mateix.

La síndrome de Down és una combinació cromosòmica natural i forma part de la condició humana. Existeix a tot el  món i incideix de forma diferent segons les característiques físiques, la salut i l’educació.

Els programes d’atenció temprana, una bona atenció sanitària, l’ensenyament inclusiu, i la supressió de barreres socials, són vitals pel creixement i el desenvolupament de les persones amb Síndrome de Down.

Són moltes les entitats que organitzen campanyes i activitats per celebrar aquest dia en l’àmbit estatal.

Podeu trobar més informació en:

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s