18 de febrer dia internacional de la Síndrome d’Asperger

Com cada any aquest 18 de febrer se celebrarà el Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger per donar visibilitat a les persones que el pateixen i conscienciar la població sobre la realitat d’aquest trastorn.

La Confederació Asperger Espanya vol que aquest dia es faci servir el hastag #DíaInternacionalAsperger a les xarxes socials.

Des de les entitats es reclamen més recursos i ajudes a les administracions públiques, ja que en moltes ocasions són les mateixes entitats i associacions qui es fa càrrec de les ajudes terapèutiques, educatives i socials per tal que les persones que pateixen Asperger no restin excloses de la societat.

Des de la Confederació Asperger Espanya volen deixar clar que encara que al DSM-V la síndrome d’Asperger ha quedat inclosa dins de la Síndrome de l’Espectre Autista, les característiques especials de les persones que pateixen Asperger no han de quedar difuminades ni han desaparegut.
Donar visibilitat i denunciar situacions injustes és primordial per les entitats. L’Asperger és una diversitat funcional, que causa problemes organitzatius i socials, que en molts casos és invisible per la societat, i malauradament pels professionals de la sanitat i de l’educació.
En el sector educatiu les entitats reclamen que els afectats puguin continuar estudiant amb el suport adequat i les beques necessàries. També denuncien l’augment de l’assetjament escolar i la marginació en les escoles i els instituts i la mala resolució dels casos quan aquests són denunciats.

Podeu accedir al text complet del comunicat d’Asperger Espanya, fent clic en aquest enllaç.

Documents sobre l’Asperger a la Xarxa de Biblioteques Municipals

El viatje d’Elisaviaje-elisa

Amb l’objectiu d’entendre les persones amb Asperger, la Fundació Orange i professionals de “Autismo Burgos”, han creat un videojoc, El viaje de Elisa, per crear consciència entre els estudiants de l’ESO. A través del joc els participants superen nivells i coneixen millor les persones amb TEA. El videojoc és gratuït i està disponible per a sistemes Android, Apple, i es pot jugar en-línia.

Accés al joc des d’aquest enllaç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s