Mosaico de sonidos: plena inclusió a través de la música

Mosaico de sonidos és una idea d’AEOS (Asociación Española de Orquestas Sinfónicas), i desenvolupat per l’AEOS, l’associació Plena Inclusión i la Fundació BBVA. Es va presentar l’any 2013 i en aquest 2017 entra la darrera fase amb el desenvolupament total d’aquesta gran iniciativa.

alejandro-y-emilioEn aquest projecte s’impliquen 14 orquestres simfòniques, 140 músics i 300 persones amb diversitat funcional, i es treballa des de l’any 2015 a través de tallers de formació en música a les persones amb diversitat, dirigit a potenciar les possibilitats artístiques i expressives d’aquestes persones a través de la música.

Durant els tallers, fets durant l’any 2016, els músics professionals i les persones amb diversitat han treballat en conjunt la peça “La flor más grande del mundo”, que ha estat composta per l’Emilio Aragón, basada en un conte del mateix títol de l’escriptor José Saramago. La peça és una obra de petit format, alegre i dinàmica que permet afegir elements de teatre i dansa i altres expressions segons la formació de les agrupacions musicals, de tal manera que cada concert es converteix en un esdeveniment únic i irrepetible.

concert-2-mosaicoEn gira el 2017

El 12 de gener s’ha aixecat la batuta a Valladolid i els concerts continuaran durant els mesos de febrer i març, al llarg de tot el territori estatal, amb la participació de les orquestres: Orquesta Ciudad de Granada, Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Oviedo Filarmonía, Orquesta Filarmónica de Gran Canaria, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquestra Simfònica del Vallés, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquesta Sinfónica de Euskadi, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid, Orquesta Sinfónica de Madrid i Orquesta Sinfónica de Navarra.

A la pàgina de Facebook de la comunitat podreu consultar el dia que es fa aquest concert a la vostra ciutat, el lloc i la possibilitat de comprar l’entrada.

Us avancem els dies que el concert se celebrarà a Catalunya:

  • 17 de febrer a les 20.30 h a l’Auditori de Barcelona
  • 24 de març a les 21 h al Teatre La Faràndula de Sabadell
  • 25 de març a les 19 h al Palau de la Música Catalana

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s