Tecnologia accessible al servei de les persones amb discapacitat

abilityLa tecnologia pot fer més fàcil la vida a les persones que tenen alguna discapacitat i que necessitin ajuda per poder desenvolupar tasques i feines que d’altra forma seria impensable.

Aquest és el cas de la creació d’una APP desenvolupada per la Universitat d’Alacant,  que permet a alumnes amb discapacitat visual, alumnes amb discapacitat auditiva i alumnes amb dislèxia, seguir les classes  en un entorn inclusiu.

L’APP es diu “Ability Connect” i ha estat dissenyada per estudiants del Centro de Apoyo al Estudiante (CAE)  de la Universitat d’Alacant i el suport de la Fundació Vodafone Espanya.

L’aplicació ofereix un sistema de comunicació alternativa, en temps real, entre dispositius a través del Bluetooth. No és necessària la connexió a internet però es pot fer servir també  per wifi o dades de mòbil.

Així quan una persona voluntària, un company de classe, prengui nota en una tauleta d’allò que explica el professor o s’escriu a la pissarra; els estudiants amb discapacitat ho podran seguir a través del seu dispositiu, arxivar-ho, modificar-ho i recuperar la informació per estudiar-la quan ho necessiti.

L’aplicació conté també característiques avançades de gestió i visualització de continguts que poden adaptar-se a diferents col·lectius de persones amb diversitat.

Ability Connect es  pot descarregar de forma gratuïta  en Apple Store per dispositius mòbils  IOS d’Apple.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s