3 de desembre Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

dia_internacional_persones_discapacitat_0Al món hi ha actualment més de mil milions de persones, el 15 per cent de la població mundial, que viu amb algun tipus de discapacitat.  D’aquestes, cent milions són infants, i tenen quatre vegades més probabilitats de ser víctimes d’algun tipus de violència. El 80% de persones amb discapacitat viuen en països en desenvolupament, i el 50% no tenen accés a la sanitat.

Aquestes són algunes de les dades que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) fa pública en la seva pàgina web, i que tenen més rellevància en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre

El missatge del secretari general se centra en el desè aniversari de l’aprovació  de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Aquesta Convenció és un dels instruments internacionals sobre drets humans més ratificats i ha propiciat grans compromisos, millores i accions per afavorir la igualtat, la inclusió i l’autonomia de les persones amb discapacitat. El tema de la discapacitat s’incorpora cada vegada amb més força en les agendes mundials dins l’àmbit dels drets humans i el desenvolupament.

En el missatge d’aquest any el secretari general insta a tots els governs, nacional i locals, a les empreses, els agents socials i la població en general a treballar en comú per posar fi a la discriminació i suprimir les barreres de tot tipus que es creen entorn de les persones amb discapacitat i que els impedeixen gaudir dels drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals. S’ha de treballar en comú per una participació plena i en condicions d’igualtat, en un món inclusiu i sostenible que aculli a totes les persones amb la seva diversitat.

Podeu trobar el missatge complet i més informació en aquest enllaç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s