La Biblioteca amb La Marató de TV3. Xerrada el 23 de novembre

xerrada-ictusLa Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer col·laborarà en la 25a edició de la Marató de TV3, dedicada en aquesta ocasió a l’ictus i lesions medul·lars cerebrals traumàtiques.

L’ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any, n’hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindran una discapacitat –motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió– amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens tenen una discapacitat causada per un ictus.

Al món, cada any, l’ictus afecta prop de 17 milions de persones i causa la mort de 6 milions. És la primera causa d’incapacitat i, segons els experts, es convertirà en l’epidèmia del futur, ja que en tindrà una de cada sis persones.

La Marató 2016 també tractarà les lesions medul·lars i cerebrals ocasionades per un traumatisme. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i les percepcions, de les emocions i la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. D’altra banda, les lesions medul·lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivats d’aquest estat. Segons si la lesió és completa o parcial, i en funció del nivell en què es produeixi, les conseqüències seran més o menys greus. En els últims anys, els experts han notat un canvi en la causa d’aquestes lesions d’origen traumàtic: han baixat les provocades per accidents de trànsit i han augmentat les causades per caigudes domèstiques en persones d’edat més avançada.

Xerrada el 23 de novembre a les 18.30 h

Aquesta és la data que us podeu anotar a l’agenda per assistir a la xerrada “l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques”, a càrrec de Gerard Montés Torrubia, divulgador científic, biòleg i tècnic medi ambiental.

A més la biblioteca esdevindrà un punt de recollida de donatius. Al vestíbul de la biblioteca del 23 de novembre al 15 de desembre,  trobareu el punt “Un llibre per tu = un donatiu per la marató”, on podreu fer la vostra aportació solidària a canvi d’un llibre de segona mà. Tots els diners recaptats seran destinats a la Fundació La Marató de TV3.

Vine i participa!!!

Més informació:

Fundació La Marató TV3

Les biblioteques de Barcelona col·laboren amb La Marató de TV3

2 responses to “La Biblioteca amb La Marató de TV3. Xerrada el 23 de novembre

  1. Retroenllaç: CID, Centre d’Interès de la Discapacitat – Avançat·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s