Taula de Salut Mental Sant Boi, 10 d’octubre

cartell-orienta-sant-boiEl pròxim 10 d’octubre,  Dia Mundial de la Salut Mental, és el dia escollit per l’Ajuntament de Sant Boi per la presentació de Taula de la Salut Mental de Sant Boi.

Les Taules de Salut Mental són un espai d’intercanvi d’informació, de reflexió, de coordinació i de recerca per trobar solucions a les problemàtiques en matèria de salut mental en cada territori, i facilitar l’accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat. El treball en xarxa s’estructura a partir de la detecció de les necessitats en cada territori i la coordinació dels diferents agents en salut mental: hospitals, recursos socials, laborals, tècnics de salut o serveis socials de l’ajuntament, representants de les associacions territorials, tècnics de la Federació Salut Mental Catalunya, la xarxa sanitària de salut mental, etc.

A tot el municipi de Sant Boi, del 2 al 19 d’octubre es realitzaran diferents activitats relacionades amb la salut mental.

En aquest enllaç podeu consultar el detall de les activitats, de les que destaquem l’11a edició del Cros Solidari per la Salut Mental el 9 d’octubre; la jornada de portes obertes Benito Menni CASM, el 2 d’octubre; i la presentació del V Cinefòrum Salut Mental el 19 d’octubre.

Dilluns 10 d’octubre

Aquesta jornada concentrarà els actes més importants:

“Abrazos que unen”. Les associacions i entitats de malalts mentals i familiars celebren el Dia Mundial de la Salut Mental amb una multitudinària abraçada col·lectiva. El dilluns 10 d’octubre a les 12 h a la Plaça de Catalunya de Sant Boi. Més d’un centenar de persones simbolitzaran d’aquesta forma la lluita contra l’estigma associat a les malalties mentals. L’activitat se suma a les iniciatives organitzades pel Clúster de Salut Mental i l’Ajuntament de Sant Boi.

Taula de Salut Mental. L’acte central de totes els esdeveniments tindrà lloc el mateix 10 d’octubre amb la presentació de la Taula de Salut Mental a Can Massallera a les 17 h.

Durant la jornada, festiva i reivindicativa, es realitzaran altres activitats: fira d’entitats per la Salut Mental, taller de teràpia amb gossos, l’abraçada col·lectiva,  la presentació i acte de signatura de la Taula de Salut Mental, actuacions musicals, i torneig de jocs de taula, així com l’exposició del 2n Concurs de Dibuix i Pintura Fundació Orienta i el lliurament de premis. L’activitat acabarà amb una actuació de l’Escola Municipal de Música.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s