Viatjant amb les mans amb un bastó blanc i vermell

La DGT i l’associació FESOCE (Federació Espanyola de Sord Ceguesa) han elaborat un manual d’ajuda per afavorir la mobilitat de les persones amb sordceguesa.
El “Manual de educación vial y atención a las persones con sordoceguera” ha estat realitzat per Porunferrado Educación i dóna unes pautes de conducta i interacció entre les persones sense discapacitat i les persones amb aquesta discapacitat sensorial.
Hi ha un buit i una manca de coneixements de com hem de dirigir-nos a persones amb alguna discapacitat sensorial, però en el cas de la sordceguesa aquesta mancança s’agreuja. L’objectiu del manual és promoure la seguretat vial de tothom, vianants i conductors.
baston rojo blanco

Bastó vermell i blanc.

El passat dia 27 de juny, Dia Internacional de les Persones Sordcegues, diverses associacions van presentar a Madrid el bastó vermell i blanc, com l’element d’identificació pròpia de les persones amb sordceguesa.
El bastó vermell i blanc té com a objectiu facilitar l’autonomia i el desplaçament de les persones amb sordceguesa i ajudarà a comunicar-se i a interactuar amb el seu entorn, si els ciutadans saben que qui porta aquest bastó té unes necessitats especials de comunicació.
Aquest bastó és un símbol internacional, ja acceptat en diferents països.

One response to “Viatjant amb les mans amb un bastó blanc i vermell

  1. Retroenllaç: Setmana de la sordceguesa, del 25 de juny a l’1 de juliol | Centre d'Informació de la Discapacitat (CID)·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s