Odismet: quantificar la inclusió laboral

salaris odismetODISMET l’Observatori sobre Discapacitat i Mercat de Treball, va presentar el seu I Informe ODISMET sobre la situació del mercat laboral i la discriminació que encara parteixen les persones amb altres capacitats. L’estudi es va presentar el passat 29 d’abril, amb motiu del Dia Internacional dels Treballadors que se celebra arreu l’1 de maig.

Odismet, que pertany a la Fundació ONCE, elabora aquest informe amb l’objectiu de conèixer la situació real del mercat de treball i les persones amb discapacitat. A través de l’anàlisi de dades estadístiques existents, enquestes i altres dades primàries, es posa en relleu les desigualtats existents, els riscos que porten associats l’exclusió laboral, i els avantatges que suposa la inclusió, tant per la societat, les persones i les empreses que contracten.

Segons l’informe, la taxa d’atur de les persones amb discapacitat és del 32,2%, que és un 7,8% més elevat que el registrat en les persones sense discapacitat. Els joves i les dones, tenen més dificultats a l’hora d’accedir a llocs de feina. La formació és clau per a la inclusió, malgrat que un 70% dels joves amb estudis ha reconegut haver tingut problemes a l’hora d’accedir a la formació.

A través de la seva pàgina web, l’Observatori ofereix eines que són de gran ajuda a entitats del tercer sector, administracions, empreses, formadors, estudiants, premsa i col·lectius interessats en la situació de la vida laboral de les persones amb discapacitat. Tota aquesta informació es troba fàcilment agrupat en:

  • Banc de dades sobre mercat de treball i discapacitat
  • Bases de dades comparades sobre inclusió laboral
  • Biblioteca virtual sobre inclusió laboral de les persones amb discapacitat
  • Butlletins informatius, informes monogràfics i anuaris

De forma clara, ràpida i concisa, ara es pot accedir a un magnífic recurs per conèixer el mapa laboral de les persones amb diferents capacitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s