Activa’t per la salut mental

activat1 (1)El programa “Activa’t per la salut mental” va ser presentat a Sant Boi de Llobregat el passat 27 d’abril al teatre de Cal Ninyo.

Activa’t per la salut mental” és un projecte pilot, que es realitza a tretze municipis catalans, i té com a objectiu millorar l’atenció a les persones amb problemes de salut mental i ajudar els seus familiars. En el projecte, de base comunitària, participa Sant Boi, a través de l’Associació Equilibri i el Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi.

El projecte està impulsat per la Federació Salut Mental Catalunya, la Federació Veus (Entitats Catalanes de Salut Mental en 1a Persona) i la Generalitat de Catalunya. S’emmarca en el Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions. El projecte, que dura en la seva fase inicial tres anys, serà avaluat a posteriori i a fi d’incloure’l a la cartera de serveis.

Amb aquesta iniciativa es pretén que les persones afectades i els seus familiars puguin esdevenir agents actius de salut en el procés de recuperació del malalt, i poder millorar la qualitat de vida, a través de la informació, la formació i l’ajuda entre iguals.

Sant Boi de Llobregat, ciutat de la salut mental, i seu del Clúster de Salut Mental Catalunya, és un dels municipis escollits. Sant Boi té una llarga trajectòria en programes i projectes en salut mental i de lluita contra l’estigma.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s