CIE-10 i DSM-V: etiquetar les malalties

psychologist-1015488_960_720CIE-10

La CIE-10 és la Classificació Internacional de Malalties, dècima edició. La CIE determina la classificació i la codificació de les malalties i una àmplia varietat de símptomes, circumstàncies, causes, mals, etc.

La CIE està publicada per l’Organització Mundial de la Salut, OMS, i té el seu origen en la “llista de causes de mort” que serveix a l’OMS per realitzar comparacions amb finalitat estadística relacionades amb la morbiditat i la mortalitat.

A l’estat espanyol se segueix el patró del CIE-10 des del gener de 2016. A la pàgina del Ministeri de Sanitat es pot accedir a la informació sobre la transició al CIE-10 -ES

DSM-V

El DSM-V és el Manual Diagnòstic i estadístic dels trastorns mentals. L’edició vigent és la cinquena corresponent a l’any 2013, amb edició espanyola del 2014.
Aquest manual, elaborat per l’APA, (Associació Americana de Psiquiatria) classifica tots els trastorns mentals i proporciona una clara descripció de les categories diagnòstiques amb l’objectiu d’ajudar els metges i els investigadors en l’estudi, tractament i cura dels diferents trastorns mentals.
L’OMS recomana la utilització del CIE-10, que té un ús més generalitzat a tot el món, enfront del DSM.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s