#DiaMundialAutismo 2 d’abril

dmca-autismo-europaCom cada any el dia 2 d’abril se celebra el Dia Mundial sobre la conscienciació de l’autisme. Moltes són les entitats i associacions que organitzen activitats sota el lema “Inclusió, tolerància i respecte”, amb l’objectiu comú de donar a conèixer la situació que viuen les persones amb autisme i les seves famílies.

La Confederació Autisme Espanya ha llençat una campanya a través de les xarxes socials sota el hastag #Pasaloporelautismo, i el mateix #DiaMundialAutismo. Amb aquesta idea es pretén ser trending topic per la causa de l’autisme.

En la pàgina oficial del Dia Mundial de l’Autisme, trobareu diferents iniciatives i campanyes per ser solidaris a través de les xarxes socials.

També us deixem el vídeo “Pásalo por el autismo” i us convidem a difondre’l per estendre el coneixement sobre la realitat del trastorn de l’espectre autista.

“L’autisme i l’agenda 2030: inclusió i neurodiversitat”

El tema escollit aquest any per les Nacions Unides és “L’autisme i l’agenda 2030: inclusió i neurodiversitat” que vol destacar el paper que totes les persones amb autisme i altres capacitats tenen en la societat, contribuint a la diversitat humana i a la riquesa social. Per això es vol incorporar la discapacitat dins l’agenda de desenvolupament de l’ONU per fer un seguiment de les polítiques i programes que ajudin a la inclusió i eliminin la desigualtat social.

L’any 2015 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la nova Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible en la que es marcaven uns objectius explícits referits a la discapacitat i que són:

  • Garantir una educació inclusiva i equitativa de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge per a tothom.
  • Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, la inserció laboral plena i productiva i el treball per a tothom en igualtat de condicions.
  • Aconseguir que les ciutats i assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles

La celebració del 2 d’abril vol ser el punt de partida per difondre el contingut de l’Agenda 2030 que fa referència a les persones amb discapacitat i les polítiques d’inclusió.

En aquest enllaç podeu accedir al missatge del Secretari General de les Nacions Unides en el Dia Mundial de la Conscienciació de l’Autisme.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s