21 de març: Dia Internacional de la Síndrome de Down

Com cada any el 21 de març se celebra el Dia Internacional de la Síndrome de Down.

A tot el món es realitzaran diferents activitats i campanyes per posar de manifest la inclusió de les persones amb Síndrome de Down, el respecte i el valor que tothom es mereix en la societat.

sindrome-de-downEl lema de la conferència de les Nacions Unides d’aquest any és “Els meus amics, la meva comunitat: els beneficis dels entorns inclusius per als nens del present i els adults del futur”.

Es poden descarregar el cartell oficial i el fullet informatiu, en anglès, en aquest enllaç de la pàgina oficial de les Nacions Unides.

A l’estat espanyol l’associació Down Espanya ha llençat la campanya “El reencuentro“, basat en un vídeo protagonitzat per la Sofia, i que posa de manifest els valors de l’amistat, la normalització, i sobretot, que la felicitat no entén de cromosomes.

Aquesta història emotiva vol acostar a la societat la forma de ser de les persones amb Síndrome de Down, quines són les seves aptituds i les seves capacitats. A l’espot es destaca la preocupació que demostren les persones amb Síndrome de Down pels familiars i amics del seu entorn i la gran capacitat que tenen per fer feliços a la resta de la comunitat.

L’anunci també posa de manifest la reacció positiva dels nens i joves espanyols que mostren un gran respecte, tolerància i nivell d’inclusió cap a les diferents diversitats.

Per altra banda, Down Catalunya també ha realitzat un vídeo pel Dia Mundial de la Síndrome de Down, on surten nens i joves de totes les entitats membres i entre les quals surten un bon nombre d’usuaris de Down Tarragona. Podeu veure el vídeo en aquest enllaç

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s