Museu de Sant Boi, museu multisensorial

La Xarxa de Museus Locals de Barcelona posa a disposició de tots els seus usuaris els mòduls multi sensorials a través del programa “La mirada tàctil”. Aquest programa es va engegar l’any 2007, a través de l’Oficina de Patrimoni Cultural, amb l’objectiu d’apropar els continguts museístics amb diferents canals de percepció.

La mirada tàctil posa a l’abast fons museístics, originals o còpies fidels als originals, així com retolació en braille, continguts traduïts  en llengua de signes, adaptacions visuals i supressió de barreres arquitectòniques perquè totes les persones puguin accedir a la cultura.

L’espai multi sensorial del Museu de Sant BoiCAN TORRENTS TACTIL

L’espai multi sensorial forma part del discurs del Museu de Sant Boi, aquí es pot trobar objectes per tocar, olorar i experimentar de l’època romana, medieval i moderna, així com un muntatge visual i sonor amb trossos de pel·lícula i música, de cada una de les tres èpoques. L’espai també està dotat de codis QR amb vídeos en llengua de signes.

El tema escollit pel Museu de Sant Boi és el segle XVIII, l’època de Rafael de Casanova i gira entorn del Nucli Antic i la masia de Can Barraquer, seu del Museu i casa pairal on va viure Rafael de Casanova els darrers anys de la seva vida.

Els visitants també poden abraçar la maqueta de Can Torrens, que ha estat dissenyada en escala 1:25, la qual cosa permet abraçar el cos sencer de la maqueta i tenir una percepció tàctil i volumètrica. A més s’han accentuat detalls d’ornamentació de l’edifici amb relleus i obertures per apreciar les diferències i descobrir els espais interiors.

Can Barraquer, Les Termes Romanes i Can Torrents són tres elements que configuren la zona museística del Nucli Antic a Sant Boi de Llobregat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s