Wonder, el síndrome de Treacher Collins més llegit

Wonder, de l’autora R. J. Palacio, s’ha convertit en un fenomen literari des que es va editar l’any 2012.wonder juzga Aquesta obra, amb gran èxit de vendes, és lectura obligatòria a instituts; i és que Wonder és una història tendra, escrita de forma senzilla i directa que arriba al lector, el fa pensar i el colpeix.

L’aspecte físic que té l’August causa rebuig i por en algunes persones. Quan comença l’escola, als 10 anys, després d’haver-se enfrontant a un gran nombre d’operacions, i haver estudiat a casa, l’August s’haurà d’enfrontar al món real, i ho farà amb bones dosis de tendresa i fortalesa.

L’Auggie o August, ha nascut amb la “Síndrome de Treacher Collins”, una malaltia rara, genètica que es caracteritza per deformitats craniofacials com ara absència de pòmuls, anomalies a l’oïda externa, paladar enfonsat, ferides als ulls, entre altres, que poden afectar a l’audició, a la vista, a la respiració i a la pressa d’aliments.

La malaltia és discapacitant i incurable, i es calcula que afecta  2 de cada 100.000 naixements.

Si llegeixes Wonder, o altres llibres de la saga, recorda que el protagonista té aquesta malaltia, i si veus persones afectades de síndrome de Treacher Collins, pensa que el que realment importa és l’interior.

“Quiero cinco sentidos”Cartel-2

Per donar a conèixer aquesta malaltia poc coneguda, la “Associació Nacional Síndrome de Treacher Collins” ha organitzat l’exposició “Quiero cinco sentidos / Give me five” que actualment s’exhibeix a la seu de Fundació Once de Madrid fins al 12 de febrer de 2016.

L’exposició recull fotografies de persones afectades per aquesta síndrome, realitzades per la fotògrafa Ana Cruz.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s