Xarxa de Ciutadania Activa ASPACE, l’autonomia de les persones amb paràlisi cerebral

1421307241_redaspaceLa Xarxa de Ciutadania Activa ASPACE el conformen més de 350 persones amb paràlisi cerebral. La xarxa està formada com un grup de treball, i acull persones que formen part de les entitats d’ASPACE de tota Espanya.

L’objectiu principal és el de potenciar la vida activa i participativa de les persones amb paràlisi cerebral a tots els nivells: fomentar l’autodeterminació per tal de ser escoltades, respectades, valorades per les mateixes famílies, les institucions públiques i la societat en general, i poder prendre les seves pròpies decisions com a ciutadans.

Els drets bàsics i elementals de qualsevol persona, sovint són vulnerats en les persones amb paràlisi cerebral, que veuen com el seu entorn; les famílies, els professionals, escullen per ells per sobre de la seva voluntat.

La publicació de la guia Ciudadania activa ASPACE: promoción de la participación, ha reforçat el model d’autodeterminació. Elaborada amb la participació i treball en xarxa de persones afectades, la guia ja és considerada, per la mateixa Confederació Aspace, “com una obra bàsica, ja que dóna les bases institucionals de la participació, l’autogestió, l’autodefensa i l’auto direcció de les persones amb paràlisi cerebral per tal de què siguin portaveus i protagonistes de les seves vides.”

Activitats quotidianes com ara, escollir la roba, decidir què es vol estudiar o quines aficions i activitats realitzar, viure de forma independent o en parella…, en definitiva escollir el propi model de vida són reptes que les persones amb paràlisi cerebral han de guanyar dia a dia.

Sota el lema “Res per nosaltres sense nosaltres”, la pàgina web posa a disposició dels participants un blog i un foro on poder compartir experiències i deixar testimonis.