IV Cinefòrum Salut Mental a Sant Boi de Llobregat

Ja està en marxa el IV Cinefòrum Salut Mental que se celebra a Sant Boi de Llobregat en el marc de les celebracions del Dia Mundial de la Salut Mental. Els dies 7 d’octubre, 27 de novembre i 4 de desembre, hi haurà un passi de pel·lícula a les 18 h.  a Cal Ninyo (Carrer Major, 43. Sant Boi de Llobregat).

Com tots sabeu el 10 d’octubre és el dia assenyalat per la celebració arreu del món. Aquest any l’eix central és “Dignitat en salut mental”.

Des de fa 4 anys, l’Associació Equilibri, organitza i promociona aquest cicle de cinema amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de la malaltia mental i  lluitar contra l’estigma. D’aquesta manera es sumen a les activitats que es realitzen al voltant d’aquesta efemèride.

La programació completa, a la que podeu assistir de forma gratuïta, és la següent:

el solistaEn el marc del Dia Mundial de la Salut Mental

  • El solista, de Joe Wright. 7 d’octubre, a les 18 h. Cal Ninyo.

Una pel·lícula basada en fets reals sobre un prestigiós músic, Nathaniel Ayers, que després de desenvolupar una esquizofrènia, acaba vivint al carrer, fins que és descobert per un periodista que, meravellat amb el seu talent, escriu una sèrie d’articles que treuen Ayers de l’anonimat.

solasEn el marc del Dia Internacional contra la violència masclista

  • Solas, de Benito Zambrano. 27 de novembre a les 18 h. Cal Ninyo.

La solitud, el desamor, una vida sense sentit… Maria, la seva mare i un veí. Un triangle d’emocions encontrades que couen quan la mare de Maria ha de viure uns dies amb ella. La mare actua com el reactiu que necessiten els personatges per sortir a poc a poc de la seva crisi.

milagro anna sullivanEn el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Helen és una jove sord-cega que viu aïllada de tothom a causa de les seves limitacions. Creix a casa seva sense disciplina i vivint com una petita salvatge fins que arriba una nova mestra, Anna Sullivan. Aquesta amb nous mètodes d’educació li ensenya la llengua de signes lletrejant les paraules sobre la seva mà. La pel·lícula està basada en els primers anys de la vida  de Helen Keller, que després es va convertir en la primera persona sord-cega en obtenir un títol universitari.