Dia Mundial de la Salut Mental

DMSM15-webCom cada 10 d’octubre celebrem el Dia Mundial de la Salut Mental.

L’OMS va assignar aquest dia de la salut mental amb l’objectiu de sensibilitzar la població en els temes de salut mental i contra l’estigma que poden patir les persones que pateixen algun tipus de trastorn mental.

Al llarg del territori es realitzaran diverses activitats destinades a commemorar aquest dia de forma lúdica i reivindicativa. En aquesta jornada el teixit associatiu, federacions, entitats, etc. aprofiten per donar visibilitat a la feina que desenvolupen al llarg de l’any per facilitat la inclusió en la societat de les persones amb malalties mentals.

A Catalunya, l’organització Salut Mental Catalunya, el mateix 10 d’octubre, celebrarà a Valls el seu acte principal sota el lema “Dignitat en salut mental“. Podeu accedir al programa en aquest enllaç.

La Confederació Salut Mental Espanya, ha escollit el lema que centrarà els seus actes, amb un concurs a través de les xarxes socials. Aquest leit motiv és “Ponte en mi lugar, conecta conmigo“, amb la idea d’afavorir l’empatia i posar-s’hi en la pell de l’altre.

A Sant Boi de Llobregat, ciutat de la salut mental, hi ha les següents activitats programades:

El 18 d’octubre el desè Cros Solidari Salut Mental

A partir del 7 d’octubre el IV Cinefòrum Salut Mental, organitzat per l’Associació Equilibri. A Cal Ninyo

El 30 d’octubre, a les 19h, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, es realitzarà la tertúlia filosòfica al voltant del tema “La salut mental: Sant Boi boig per tu”