Discapacitat sobrevinguda: prevenció a l’estiu

grafica-cd-cancion-cara-dgt-reasonwhy.es_Un accident pot generar conseqüències impensables i pot tallar el teu ritme de vida.

L’estiu és l’època de l’any en què es poden produir més accidents greus que poden acabar en una discapacitat sobrevinguda.

Els accidents de trànsit són el risc més gran, durant tot l’any, i en especial en aquesta època pel volum de desplaçaments que es realitzen. Les campanyes de prevenció d’accidents de trànsit, realitzades per la DGT, tenen com a objectiu baixar les xifres de morts per accidents a les carreteres i també rebaixar el nombre de víctimes amb una discapacitat sobrevinguda arrel d’un accident. Amb aquest motiu s’han fet diverses campanyes on els protagonistes i encarregats d’alertar els conductors són persones que ara viuen en cadira de rodes i que avisen dels perills d’una conducció temerària.

La cançó més cara del món, és la campanya institucional de la DGT que es pot veure a tot arreu.

Les capbussades al mar i a les piscines, alt risc de lesions medul·lars. Amb la campanya “Al saltar no te la juegues, l’Hospital Nacional de Paraplègics, llença una campanya d’alerta i prevenció d’accidents per capbussades.

El 2014 van ingressar vuit pacients amb lesió medul·lar per capbussades, tots ells homes i persones joves. Amb l’eslògan publicitari i la implicació de gestors de piscines municipals, platges, zones d’esbarjo, etc. es pretén alertar del risc que comporta llençar-s’hi a una piscina, riu o platja, sense tenir en compte la profunditat, la visibilitat, elements com roques, brossa o altres que puguin ser un greu obstacle, i òbviament, saber capbussar-s’hi.  La prudència i el sentit comú és bàsic per evitar que un dia d’esbarjo acabi malament.