2 Campanyes per ser solidari aquest estiu

Catalan jpgRecollida de signatures en contra del “copagament confiscatori”, CERMI

“Afirma els teus drets, signa contra el copagament confiscatori”. Aquest és el lema principal de la campanya per a la captació de signatures per l’impuls de la iniciativa legislativa popular (ILP) de reforma de la llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència, que està impulsada pel Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).

Durant tot l’any 2015 es recull signatures per intentar modificar la llei i que les persones amb més risc i vulnerabilitat no pateixin les retallades socials.

En la pàgina “no al copago confiscatorio” tobareu enllaços on es pot realitzar la signatura electrònica, així com accedir al text de la ILP, el manifest del CERMI, i informació en lectura fàcil, i molt més.

 

9394379_origCrowdfunding per un exoesquelet pediàtric.

Marsi Bionics, és una pime dedicada al desenvolupament de teràpies innovadores en el sector de la salut. Fundada el 2013, ja compte amb premis importants pel seu impacte en la innovació i la tecnologia.

Experts en robòtica, l’empresa disposa de tecnologia necessària per poder desenvolupar caminadors i/o exosquelets que puguin retornar la capacitat de caminar a aquells que l’hagin perdut.

Al món hi ha al voltant de 60 milions de persones que no poden caminar. Es calcula que un 15% són nens afectats per malalties neuromusculars, paràlisi cerebral, espina bífida o lesió medul·lar. Al voltant del 60% són gent gran. Perdre la capacitat de caminar, restar en una cadira de rodes, suposa patir degeneració fisiològica i psicològica que condiciona la qualitat de vida. Els especialistes mèdics coincideixen a dir que poder caminar és clau en els tractaments de les malalties i comporten una millora significativa de la qualitat de vida.

A través d’aquesta campanya de crowfunding  es vol recaptar fons per poder comercialitzar un exosquelet pediàtric biònic de marxa. L’exosquelet és un robot que s’acobla al tronc i les cames del nen/a que no pot caminar i que li permetrà fer-ho així com tenir autonomia suficient per a la vida diària.

A partir de 10 euros es pot col·laborar en aquest projecte innovador i d’alt impacte tecnològic que pot fer realitat el somni de moltes persones.