Associació Grup Teatre Imagina

imagina2El Projecte Imagina és una proposta creativa amb la missió de la rehabilitació psicosocial de persones amb malaltia mental. Els objectius, centrats en les persones que pateixen trastorns mentals, són donar oportunitats d’aprenentatge, creixement personal, contacte social, convivència i participació ciutadana, sempre en posició d’igualtat entre les persones amb… o sense malalties mentals, i en contra de prejudicis i lluitant contra l’estigma.

El projecte ha format espais de treball creatius i de participació que ha donat a la llum espectacles de teatre, titelles, teatre fòrum, conta contes, etc., que se sumen a l’oferta cultural per a entitats i centres educatius, en ares de la sensibilització i la integració social, establint lligams culturals i solidaris amb la comunitat.

Els projectes de teatre i creativitat per la salut mental són: Imagina escena i Més que contes. En aquest sentit a través de l’Asociación Grupo Teatro Imagina, que canalitza les activitats teatrals: “Els nens entremaliats”, “El gall dormilega”, “Les sabatilles grogues”, “Improvisant”, són algunes de les propostes que el grup ha creat.

Altres projectes Imagina de solidaritat són Junts i Relacionar la vida. Aquest últim va obtenir el 2014 el Premi Obertament a les activitats de contacte social contra l’estigma.
El grup Teatro Imagina té la seu social a Cal Ninyo, a Sant Boi de Llobregat i agrupa persones usuàries de diferents serveis de salut mental de Sant Boi de Llobregat, L’Hospitalet, Cornellà, Granollers… i altres.

L’Associació té el suport de diferents entitats com l’Ajuntament de Sant Boi, i l’Hospital Benito Menni, i és membre de Salut Mental Hospitalet i la Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1a Persona.