La discapacitat d’estrena al cinema i al teatre

cartellera discapacitatAquests dies a la cartellera de Barcelona podem veure una obra de teatre i una pel·lícula que tracten de prop les discapacitats.

El passat 1 d’abril es va estrenar a Espanya la pel·lícula “La historia de Marie Heurtin”, basada en la vida de Marie Heurtin, nascuda el 1885, una noia sordcega que va aprendre a comunicar-se gràcies a la tenacitat d’una monja de la institució a la qual va ser relegada. La història portada al cinema de la mà del director Jean-Pierre Améris, és molt similar a la de Hellen Keller, que va protagonitzar els mateixos fets amb Anne Sullivan.

Del 9 d’abril i fins al 10 de maig podreu veure al Teatre Lliure l’obra El curiós incident del gos a mitjanit, adaptació de Simon Stephens de la novel·la del mateix títol de Mark Haddon. Sota la direcció de Julio Manrique l’actor Pol López dóna vida a Christopher Boone, el noi amb espectre autista, que emprèn una investigació per esbrinar qui ha matat el gos de la veïna.

El llibre de Haddon, publicat en català el 2004, va tenir gran èxit de crítica i de lectors i s’ha convertit en tot un clàssic.