2 d’abril Dia Mundial de l’Autisme

azul29_nEl 2 d’abril va ser senyalat per l’Assemblea General de les Nacions Unides com el Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme.

Com cada any se celebra aquest dia per donar suport a les persones que pateixen aquest trastorn i als seus familiars amb l’objectiu de millorar les condicions de vida dels infants i els adults que el pateixen.

El lema oficial escollit per aquest any és “El treball: els avantatges de l’autisme

Es calcula que més del 80% dels adults amb autisme no tenen feina. Les investigacions indiquen que els empresaris deixen passar les capacitats que tenen les persones amb el trastorn de l’espectre autista i que de forma més habitual es presenten en aquestes persones com són una major competència en el patró de reconeixement i en el raonament lògic i més atenció al detall, enfront dels treballadors “neurotípics”. Aquest tipus de qualitats poden fer que aquestes persones siguin les més adequades per a determinats tipus de feina com ara les proves de Software, el registre de dades, el treball de laboratori o la correcció de proves, entre d’altres.

Les dificultats que s’han de superar per a desencadenar aquest potencial es troba en la manca de formació professional, poc suport a la inserció laboral i la discriminació generalitzada amb què es troben aquestes persones.

Crida de Nacions Unides a l’acció

Per celebrar aquest dia hi ha programades diverses activitats, la més original consisteix a vestir de blau persones, edificis, monuments, etc. per fer una crida a la conscienciació.

En aquests enllaços podreu consultar diferents programes d’activitats.