28 de febrer: Dia mundial de les malalties minoritàries

ImprimirEl 28 de febrer es celebra el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries per sensibilitzar la població envers la dificultat que comporta patir una malaltia minoritària. Es calcula que n’hi ha al voltant de 7000 malalties poc freqüents i que aquestes poden afectar a 5 de cada 10.000 persones. A Catalunya la xifra de persones afectades arriba a 400.000.

Les malalties minoritàries és una malaltia greu, poc usual i que afecta  un nombre reduït de persones. La gran quantitat de malalties les fa poc conegudes entre la població i entre la comunitat mèdica i sol ser difícil arribar a un diagnòstic clar.

Aquestes malalties són greus o molt greus, cròniques i generalment degeneratives i en molts casos no existeix un tractament definitiu.

Sota el lema de “Tots junts fem pinya”, la Plataforma Malalties Minoritàries, ha realitzat una campanya d’informació i diverses activitats per celebrar aquesta jornada.

Al llarg de tot l’estat les diferents associacions i entitats promouen actes reivindicatius per tal de donar a conèixer la realitat de les persones que pateixen alguna d’aquestes malalties i en solidaritat amb els seus familiars.

Podeu trobar més informació en Feder: Federació Espanyola de Malalties Minoritàries