21 de novembre dia internacional de l’espina bífida

El dia 21 de novembre se celebra el dia internacional de l‘Espina Bífida.

L’espina bífida és una malformació congènita del tub neuronal que es produeix durant la gestació, quan una o més vèrtebres no es tanquen correctament. Segons el nivell en què es localitzi es pot patir diferents lesions més o menys greus i discapacitat.

El dia internacional de l’Espina Bífida serveix per a conscienciar i recordar a la societat què suposa realment patir aquesta malformació, com es pot fer prevenció i quines són les necessitats que té aquest col·lectiu i les seves famílies.

coelum bifidaDiverses entitats realitzen activitats de conscienciació arreu del territori, entre elles destaca la campanya que la EBH, Espina Bífida i Hidrocefàlia, Federació Espanyola d’Associacions i que consisteix a promoure la mobilització ciutadana a favor dels afectats compartint un llaç groc.

A Catalunya  l’Associació Catalana d’Espina Bífida (ACAEBH) organitza diferent activitats de sensibilització, difusió i educació. Així el pròxim 22 de novembre es realitzarà la Jornada Anual, amb el tema “Maternitat i paternitat en l’espina bífida”, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’Institut Guttmann.

El pròxim 23 de novembre a les 17 h, es farà un concert solidari, a càrrec de la Coral Caelum, en benefici de l’Associació. Podeu aconseguir les entrades contactant amb la mateixa ACAEBH.