II Congrés Internacional Universitat i Discapacitat, 27 i 28 de novembre a Madrid

cadira_rodes_1Els dies 27 i 28 de novembre tindrà lloc a  Madrid el II Congrés Internacional Universitat i Discapacitat, que se celebrarà sota el lema “Universitats inclusives, universitats de futur”.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conveni realitzat entre Fundació ONCE, Fundació Universia, Fundació de PwC i Fundació Vodafone Espanya. Aquest conveni promou el desenvolupament i la millora de la qualitat educativa i de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, segons els mandats previstos a la Convenció de l’ONU, a través del coneixement i la difusió de les experiències, bones pràctiques i les investigacions més rellevants en matèria d’Universitat i Discapacitat.

L’objectiu del Congrés és promocionar l’accés i la participació de les persones amb discapacitat en els estudis universitaris, així com promoure accions i polítiques que incideixin en una major inclusió dels sistemes universitaris.

Al llarg del congrés s’entomaran diferents matèries com ara la transició a l’educació superior, els programes de suport als estudiants universitaris amb discapacitat, la incorporació dels titulats universitaris amb discapacitat al mercat laboral, la implantació del principi del disseny per a tothom i de l’accessibilitat universal als currículums universitaris, la Info-accessibilitat i l’acció investigadora de les universitats en matèria de discapacitat.

Es pot consultar tot el programa i fer la inscripció en aquest enllaç