15 de novembre Dia de les Malalties Neuromusculars

15n2El 15 de novembre està declarat com el Dia Nacional de les Malalties Neuromusculars.

Les malalties neuromusculars són un conjunt de més de 150 malalties neurològiques, de naturalesa progressiva. La majoria és d’origen genètic i la seva principal característica és la pèrdua progressiva de força muscular. Són malalties cròniques que generen gran discapacitat, pèrdua de l’autonomia personal i càrregues psicosocials. Encara no existeixen tractaments efectius ni cura total. Poden aparèixer en qualsevol etapa de la vida, però més del 50% dels casos es manifesten a la infància.

Per a conscienciar sobre la importància d’aconseguir una veritable inclusió social, diferents col·lectius i associacions, encapçalats per la Federació ASEM convoca un seguit d’actes per celebrar aquest dia, amb l’objectiu de promoure la integració social, superar barreres i prejudicis.

La Federació ASEM, que representa al col·lectiu d’afectats, reclama el reconeixement de les necessitats específiques de les persones afectades, amb un enfocament inclusiu.

Sota l’eslògan “el 15N anem de la mà”, es realitzaran cadenes humanes solidàries, en els punts més emblemàtics, de les principals ciutats de l’estat, com Barcelona, Madrid, Sevilla, Bilbao, Las Palmas, Gijón, València entre altres.

Podeu consultar totes les activitats a la pàgina de la Federació Asem