“Olivia y Eugenio”: obra de teatre al Bellas Artes de Madrid amb dos actors protagonistes amb la Síndrome de Down

olivia eugenioL’Hugo Aritmendiz té 29 anys i el Rodrigo Raimondi 30 anys, ambdós han aconseguit pujar dalt d’un escenari, amb la veterana actriu Concha Velasco, com a protagonistes en el teatre “Bellas Artes” de Madrid, amb l’obra Olivia y Eugenio, escrita per Herbert Morote, i sota la direcció de José Carlos Plaza.  Aquesta obra s’ha estrenat a Madrid el 6 de novembre i té com a protagonistes a Olivia, una mare amb un fill amb la síndrome de Down, i l’Eugeni, el fill, paper que està interpretat, per torns, pels actors novells Hugo Aritmendiz i Rodrigo Raimondi.

La singularitat d’aquesta obra no radica només en el fet que el seu protagonista sigui un jove amb la síndrome de Down, sinó que és la primera vegada que es representa amb actors que en realitat tenen la síndrome i que estan tot el temps en escena, en el paper principal.

Els actors van ser escollits a través d’un càsting. Hugo Aritmendiz, és la primera vegada que té contactes amb el món artístic. Rodrigo Raimondi, fill del gran baríton Ruggero Raimondi, també és la primera vegada que té un paper protagonista en una obra de teatre.

Olivia y Eugenio“,  posa en escena a una mare i un fill que s’enfronten a una situació extrema i que es qüestionen valors que emergeixen en temps de crisi. La tragèdia s’apropa a Olivia i aquesta recorda el seu passat, fa balanç i passa comptes amb el seu marit, la seva mare, les amistats, els metges i amb tot aquell que presumeix de ser “normal” com els polítics, professionals i esportistes d’èxit, etc.  I així Olivia planteja la pregunta de si ells són més normals que el seu fill Eugeni, el jove amb la síndrome de Down.

I finalment, qui és normal en aquesta vida?

 

One response to ““Olivia y Eugenio”: obra de teatre al Bellas Artes de Madrid amb dos actors protagonistes amb la Síndrome de Down

  1. Retroenllaç: Olivia y Eugenio, fins el 15 de novembre al Teatre Goya | Centre d'Informació de la Discapacitat·

Els comentaris estan tancats.