29 d’octubre: Dia Mundial del Dany Cerebral Adquirit

GOOGLE 2120X1192El 29 d’octubre se celebra el Dia Mundial del Dany Cerebral Adquirit. Aquesta efemèride  se celebra des de l’any 2007.

Segons el moviment associatiu es calcula que a Espanya n’hi ha més de 420.000 persones afectades que viuen amb Dany Cerebral Adquirit.

Els ictus, els traumatismes crano encefàlics, els tumors cerebrals, les anòxies cerebrals i altres patologies infeccioses són considerades com a Dany Cerebral Adquirit (DCA), i tenen com a conseqüència comuna, l’alteració de la consciència, de la mobilitat, de la comunicació, de l’orientació, de la memòria, del comportament, de les emocions, etc.
Aquestes alteracions fan que la gran majoria de les persones que les pateixen presentin diferents graus de discapacitat.
Viure amb DCA suposa per a les persones que la pateixen i per a les seves famílies, enfrontar-se diàriament a dificultats que resten possibilitats de recuperació funcional i d’integració social.
La celebració del Dia Mundial del DCA és una oportunitat per reclamar el dret a una vida digna i per reivindicar fets que ajudin a la plena integració de les persones que pateixen DCA.

Entre les reivindicacions que s’exigeixen des dels moviments associatius estan:

  • Desenvolupar una prestació sociosanitària que garanteixi una continuïtat assistencial
  • Implantar i regular la xarxa de recursos, programes i serveis homologats per atendre les necessitats específiques de les persones amb DCA
  • Impulsar la investigació de tècniques rehabilitadores i productes de suport per a l’autonomia de les persones amb DCA
  • Establir programes d’ajuda a les famílies
  • Reconèixer i donar suport a l’associacionisme de les entitats de DCA

Podeu consultar aquí el manifest complet de la FEDACE (Federació Espanyola del Dany Cerebral) a més de les activitats que es preparen a tot el territori per celebrar aquest dia mundial.

En el Facebook de TRACE, experts en dany cerebral adquirit, també podràs consultar les activitats que han realitzat al voltant d’aquesta celebració.