Activitats en el Dia mundial de la salut mental

photoboig pertuEl Dia Mundial de la Salut Mental s’observa el 10 d’octubre de cada any, amb l’objectiu general d’augmentar la consciència sobre els problemes de salut mental a tot el món i mobilitzar els esforços en suport a la salut mental.

Vivint amb esquizofrènia” és el lema que ha escollit l’Organització Mundial de la Salut per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental el 2014.

A Catalunya es realitza diferents activitats al voltant d’aquesta celebració.

La Federació Salut Mental Catalunya organitza l’acte principal el dissabte 11 d’octubre en Igualada sota el lema “Construïm una salut mental, ara sí”. Podeu accedir a la informació de l’activitat en aquest enllaç.

A Sant Boi de Llobregat

A la nostra biblioteca podreu trobar una petita exposició de llibres sobre la salut mental, reforçada amb els pòsters de la campanya “Per què he d’anar al psicòleg?”, engegada per la Fundació Orienta en el seu 40 aniversari, i que pretén sensibilitzar i ajudar a les famílies facilitant un web de prevenció i Salut Mental.

A Sant Boi de Llobregat el dia 23 d’octubre se celebra la quarta edició de la Jornada Interseccions: jornades de salut mental i cultura per la inclusió. El tema a tractar aquest any és “El cinema i la salut mental”. Podeu fer les inscripcions de forma gratuïta en la web de l’Ajuntament de Sant Boi.

L’Associació Equilibri, familiars i amics de persones afectades per malalties i trastorns de personalitat, de Sant Boi de Llobregat, organitza per tercer any consecutiu el “Cinefòrum de Salut Mental”. El mateix dia 23 d’octubre inicien el cicle amb la projecció del documental Solo de Vicente Rubio. La projecció es farà a Cal Ninyo (carrer Major, 43) a Sant Boi de Llobregat. Podeu trobar més informació en el web i el Facebook de l’Associació Equilibri.

La novena edició del Cros Solidari per la Salut Mental es realitzarà el pròxim 19 d’octubre a les 10 h. El Parc de la Muntanyeta de Sant Boi serà el lloc de partida del tradicional Cros.

A la Xarxa de Biblioteques trobareu:

Les Biblioteques d’Osona, s’adhereixen des de l’any 2008, a la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental organitzant, en col·laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, un conjunt d’actes que pretenen donar a conèixer la problemàtica dels trastorns mentals, trencar amb les barreres i prejudicis que envolten la salut mental, lluitar contra l’estigma que limita els drets i les possibilitats de recuperació de les persones afectes i contribuir a garantir les mateixes oportunitats a tothom, facilitant alhora la integració en la societat de les persones que pateixen un problema de salut mental. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.

La Biblioteca Font de la Mina, de Sant Adrià de Besòs, acull la Jornada “Salut mental i inserció laboral, desmuntant prejudicis”, el 10 d’octubre a la biblioteca.

A la Biblioteca Virtual, dins del prestatge Salut, trobareu més informació sobre la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a les Biblioteques de la Xarxa

Al catàleg Aladí trobareu informació bibliogràfica i documental sobre els temes: