10 d’octubre Dia Mundial de la Salut Mental

salud_mentalVivint amb esquizofrènia” és el lema que ha escollit l’Organització Mundial de la Salut per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental el 2014.

L’esquizofrènia és una malaltia mental crònica que afecta a l’1% de la població mundial.

El Dia Mundial de la Salut Mental s’observa el 10 d’octubre de cada any, amb l’objectiu general d’augmentar la consciència sobre els problemes de salut mental a tot el món i mobilitzar els esforços en suport a la salut mental.

Aquest dia ofereix una oportunitat perquè tots els agents que treballen en temes de salut mental parlin del seu treball i de tot el que encara queda per fer per tal què l’atenció en salut mental sigui una realitat per a les persones a tot el món.

Diferents associacions i entitats es sumen a la celebració d’aquest dia per tal d’apropar la realitat de les malalties mentals al població mundial i fer costat a les persones que pateixen algun tipus de malaltia i als seus familiars.

La celebració a Catalunya del dia de la Salut Mental 2014 tindrà lloc aquest any a Igualada el proper 11 d’octubre al Parc de l’Estació Vella d’Igualada.  La jornada està organitzada per la Federació Salut Mental Catalunya i l’Associació per la rehabilitació del malalt mental de l’Anoia (ARMPA).

El tema de la celebració per aquest any serà “Construïm una nova salut mental, ara sí”

Podeu tenir més informació de la celebració fent clic aquí

L’any 2009, Sant Boi va acollir la celebració en la que era la 5è dia mundial, el lema d’aquell any fou ” Salut mental a l’abast de tothom”.