Esportistes espanyols guanyen medalles al Campionat d’Europa de Natació Paralímpica 2014

Teresa-PeralesNOU:

La delegació espanyola guanyadora de 48 medalles (15 d’or, 19 de plata i 14 de bronze) en el Campionat d’Europa de Natació Paralímpica celebrat en Eindhoven (Holanda) entre el 3 i el 10 d’agost. Amb quatre ors s’han tornat Teresa Perales, Sarai Gascón, Déborah Font i Miquel Luque. Una de les plates per Marta Gómez. I les tres medalles de bronze han estat per David Levecq i els equips masculins i femenins de relleus 4×100 estils. Espanya finalitzà el campionat com a quarta potència continental.

Felicitats a tots els participants!!!
A les biblioteques trobareu

El Campionat d’Europa de Natació Paralímpica s’està celebrant a Eindhoven (Holanda) de l’1 al 10 d’agost.

La delegació espanyola ha aconseguit fins al dia d’avui, 7 d’agost, 27 medalles (9 oros, 11 de plata i 7 de bronze) i es posiciona en el quart lloc de la taula general. Entre els esportistes que han aconseguit medalla destaquem Teresa Perales, que ja compta amb 4 medalles i els esportistes, de diferents categories, Sarai Gascón, Déborah Font, Sebastián Rodríguez, José Antonio Marín, Ricardo Ten, Israel Oliver entre altres, i que han aconseguit una o més medalles.

Ucraïna lidera el medaller amb 57 trofeus, seguida de Rússia, amb 52 i la Gran Bretanya amb 37.

A la natació paralímpica els participants es divideixen en catorze classes, segons el tipus i grau de discapacitat. Hi ha deu classes que engloben els esportistes amb paràlisi cerebral i discapacitat física (de l’S1 els més afectats fins a l’S10 casos més lleus), altres agrupen a nedadors amb ceguesa total (S11) o amb discapacitat visual diversa, S12 i S13. Els nedadors amb diversitat intel·lectual es classifiquen en la classe S14.

Al canal telemàtic de TVE “Teledeporte” podreu veure cada dia un resum de la jornada de competició.

Podeu seguir les retransmissions en directe i els resultats de l’Europeu fent clic en aquest enllaç.
Felicitats als guanyadors i sort per la resta de la competició.