Esport adaptat a l’anell verd

box211L’Anell verd de Sant Boi,  sumant capacitats.

L’anell verd és una proposta municipal amb l’ajuda del Ministeri de Medi Ambient que regula, reordena i fa accessible, per caminar i córrer, els itineraris naturals de l’entorn metropolità. A Sant Boi aquest anell  i s’inicia a la zona museística i recorre la llera del riu Llobregat i camins forestals fins al parc de la Muntanyeta. En el traçat de l’Anell Verd, o ben a prop, també es troben els edificis que conformaran la futura xarxa d’equipaments ambientals de Sant Boi (com l’ermita de Sant Ramon, Can Palòs o Can Julià).

El camí s’ha senyalitzat amb plafons que informen sobre els valors de cada espai, indicadors quilomètrics i avisos de la dificultat del recorregut.

L’anell verd de Sant Boi es pot afegir al circuit Sumant Capacitats del projecte Box21 de la Fundació Itinerarium. Aquesta iniciativa, que fomenta la pràctica de l’esport entre les persones amb discapacitats, vol ajudar a millorar la qualitat de vida i fomentar la pràctica de l’esport, corrent i caminant, entre les persones amb més dificultats.

A través d’aquests itineraris i recorreguts adaptats per a tothom, senyalitzats permanentment, a prop de la natura, i en espais amb petites dificultats per promoure l’esperit de superació,  vol fer participar a tothom en la pràctica de l’esport a l’aire lliure.

El primer circuit Sumant Capacitats ha tingut lloc a Llívia el passat 1 de juny.

Els campions del món de curses de muntanya Kilian Jornet i Núria Picas són els padrins dels circuits i curses Sumant Capacitats.

A les biblioteques trobareu